Hová utazzunk Európában?

Szerencsés pontján helyezkedünk el Európának, ugyanis igazi gyöngyszemek vannak elérhető közelségben. Sokuk autóval sincs messze, repülővel pedig tényleg csak pár óra Budapestről elérni a legcsodálatosabb európai városokat. Mielőtt felfedezzük az egész világot, igazán érdemes a “környéket” megismerni!

Ha nem nyugatabbra vagy délebbre mozdulunk el, akkor is rengeteg felfedeznivalónk van. Az online repülőjegy vásárlás gyerekjátékká teszi az utazást.

A világ egyik legnépszerűbb úticéljai közé tartozik Prága, amely csak egy óra repülőútra van tőlünk, és mindenképpen megér egy látogatást. Óvárosa az egyik legszebb Európában, pedig elég komoly versenytársai vannak. Káprázatos hídjai Párizshoz hasonlítanak, és bővelkedik az emblematikus látnivalókban, elég csak a Csillagászati órát említeni a régi Városházán.

Persze Prágának is megvan a számunkra túl ismerős ‘szocreál’ arca, mint a hasonló közép-kelet-európai nagyvárosoknak, például Pozsonynak, de érintetlenül maradt óvárosi részét tömény történelmi levegő hatja át. A középkori utcácskákba önkéntelenül beleszeret a látogató, arról nem is beszélve, hogy a hangulatos vendéglők, kocsmák százaiban kapni a felülmúlhatatlan cseh sört.

Prága főtere sötétedés után is csodaszép.

Ha már sok európai fővárost ismerünk, igazi különlegesség lesz Tallin. Nem véletlen, hogy Észtország 340 ezres fővárosát elözönlik a turisták – leginkább a finn szomszédok -, gyakorlatilag az idegenforgalom a fő profilja  a kicsi, de annál mutatósabb városnak.

A legészakibb balti főváros rendkívül hangulatos, a 11. századitól a modernig találhatunk építészeti látnivalókat. Az óváros épületeinek nyolcvan százaléka a középkorból maradt ránk, nem véletlen, hogy a városmag az UNESCO világörökségének része. Tallin megismerését nagyban megkönnyíti az ingyenes tömegközlekedés.

Színes házak sorakoznak Tallin városában.

Utolsó úticélunk, aminek cikket fogunk szentelni, az örök klasszikus, Salzburg, és repülővel is elérhető. Valóságos műemlékváros, Ausztria legszebb, legromantikusabb helye egyöntetű vélemények szerint. Kedves, szívélyes helyiek, rengeteg műemlék, kellemes hangulat, jó sör és tomboló Mozart-kultusz, ez vár minket Salzburgban.  

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.