Hová utazzunk tavasszal?

Szeretnénk kicsit kifújni magunkat a hosszú tél után? Vagy még szeretnénk a nyaralás előtt – vagy helyett – egy nagyot utazni?

A tavasz kevesek által preferált, ám remek évszak egy kis külföldi barangolásra. Még nincs tömeg, a hőséggel, kötelező délutáni sziesztával sem kell számolni, ám kirándulásra, felfedezésre csábító az idő.

Már ajánlottunk úticélokat márciusra, áprilisra, lássuk, tavasz végén hova érdemes ellátogatnunk?

 

Srí Lanka

Az egykori Ceylon maga a megnyugvás és kikapcsolódás.

Az Indiához közeli sziget hívogató célpont teaültetvényeivel, kellemes, oldott hangulatával, érintetlen tájaival. Szinte minden látogató kiemeli, hogy az itt lakók – akiknek többsége buddhista – kedvessége, derűje bearanyozta az itt töltött időt.

Sok tartalmas élményben lehet részünk, ha a sziget múltja, kultúrája, számos egymás mellett élő vallása érdekel, de Srí Lanka tökéletes zavartalan tengerparti kikapcsolódáshoz is.  

Sri Lanka szigetén rengeteg gyönyörű templom található.

Lisszabon

Az örök kedvenc, soha nem okoz csalódást, főleg nem a legszebb évszakban. Lisszabon romantikus, kissé félreértett város, ami régebben kicsit olyan volt Európában, mint a Balatonon a déli part nyugati csücske: lassú, nyugodt, melankolikus, és rettenetesen hangulatos.

Ma a portugál főváros rendkívül trendi és turistáktól hangos, éppen ezért a tavaszi hónapok még nyugodtak egy kicsit.

Mediterrán gyöngyszem az óceán mellett, amely sokkal békésebb, családiasabb, mint mondjuk Barcelona vagy Dubrovnik – ez utóbbiban akkora a tömeg csúcsidőszakban, hogy lassan sorszámmal engedik be  a turistákat.

Lisszabon fantasztikus történelemmel dicsekedhet, és valaha nem egy relatíve félreeső város volt, hanem a világ egyik legfényesebb birodalmának központja, amit jelez, hogy ma 230 millióan beszélnek a Földön portugálul. Érdemes ennek a történelemnek a nyomait felfedezni ebben az egyedi atmoszférájú metropoliszban.

 

Shanghai

Ha ki akarunk zökkenni a mindennapokból, biztos tipp valamely ázsiai ország meglátogatása. Ma már Kína is nyújt lélegzetelállító látnivalókat.

A kínai megapoliszok kozül kimagaslik Shanghai, amely jelenleg nemcsak az ország, hanem a világ legnagyobb városa is – becslések szerint 23-24 millió lakossal. Ha Lisszabon a múlt egyik ‘világfővárosa’, Shanghai a máé.

“Kelet Párizsa” nem szerény város. A Pudong felhőkarcolóinak képe, az ottani skyline világhíres. Hangulatos, vibráló, nyitott, gazdag metropolisz, amivel érdemes közelebbről megismerkedni. A régi francia negyed, és a történelmi utcácskák az Óvárosban még mindig megtalálhatóak a toronyházak között.

Shanghai óvárosában található Kína egyik legszebb kertje, a Yuyuan kert.

 

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.