Tulipánvirágzás és narancs buli Amszterdamban

Remek célpont tavasszal a tulipánföldektől övezett Amszterdam, egy rövid repülőúttal eljuthatunk ide egy kis kikapcsolódásra.

Ahogy jön a jó idő, levegőzésre és sétára tökéletes ez a rengeteg rejtett érdekességgel bíró város. Itt mindenki biciklivel közlekedik, épp ezért a levegő is üdítő.

Már sokszor foglalkoztunk a holland nagyváros látnivalóival, ezúttal azt járjuk körbe, miért különösen érdemes most tavasszal elutazni Amszterdamba.

Amszterdam híres kanálisa este.

Egy indok a sok közül: áprilisban tartják a Múzeumok Hetét, április 3-tól 9-ig, amikor a világszínvonalú holland múzeumok kínálatában tobzódhatunk.

Tavasszal aktuális a tulipánvirágzás. Ilyenkor a legjobb a Keukenhofban tartózkodni, amely a világ legnagyobb nyilvános látvány-virágkertészete, 25 kilométerre Amszterdamtól.

Március 23-tól két hónapon át látogatható a mega-kertészet, ahol összesen 7 millió virág található, mind kézzel ültetve. Számos ritka tulipánfajban lehet itt gyönyörködni.

Könnyedén el lehet ide jutni például a Schiphol repülőtérről busszal, de vezetett túrán is elmehetünk Amszterdamból Keukenhofba.

Az impozáns tavaszi programkínálatból kiemelkedik a Király Napja (korábban Királynő Napja), a Koningdag, amelyet április 27-én tartanak. Ez az egyik legnagyobb szabadtéri ünnep az évben.

A hollandok nagyon szeretik szimpatikus és szerény uralkodóházukat, és Amszterdamban ekkor hatalmas, 750 000 ünneplőt számláló bulit tartanak a tiszteletükre. Ez gyakorlatilag a világ egyik legnagyobb és legelszabadultabb egész napos partija, amikor mindenki narancsba öltözik.

Biciklik parkolnak Amszterdam híres csatornái mentén.

Ezen a napon – kereskedőnemzethez illően – az egyik legnagyobb buli a szabadpiac (vrijmarkt), amikor kicsit leegyszerűsítve mindenki mindenfélét árul a többieknek a városban, a szobanövényektől, régiségektől kezdve egészen a saját készítésű finomságokig. Ha jó fogásokra vadászunk, keljünk korán, mert reggel 6-tól lehet alkudni. A lényeg persze nem a haszon, hanem a szórakoztató alkudozás, cserebere, evés-ivás.

Emellett rengeteg helyen állítanak fel színpadokat, cirkálnak a hivatalos és privát bulihajók, és az év egyik legnagyobb bulizása kezdődik el este.

Ha valamikor tervezzük, hogy ebbe a fantasztikus városba ellátogatunk, akkor erre a tavasz a legalkalmasabb!

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.