Cseresznyevirágzás Tokióban – a klasszikus bakancslista tétel

Rózsaszínben pompázik Japán tavasszal. A virágzó cseresznyefák élvezete egész évben a legkedveltebb program, helyiek és turisták szerint is. Ha március végén, április elején Tokióba utazunk repülővel, akkor, amennyiben az időjárás nem szól közbe, mi is élvezhetjük ezt az ünnepet.

Az egyik legvonzóbb úticél – a webes keresések szerint is – a világon ez, japán kifejezéssel a szakura. A szigetországban az egyes régiókban – hiszen egy észak-dél irányban igen nagy kiterjedésű államról van szó – mindenhol máskor és máskor virágoznak a cseresznyefák. Nagyon sok városban nevezetes népünnepély kapcsolódik hozzájuk helyi szokásokkal.

 

Cseresznyevirágzás Tokióban egy csatorna felett.

Ha lekéssük a tokiói cseresznyevirágzást pár nappal vagy héttel, egész egyszerűen északabbra kell utazni.

Egy igazi japán ilyenkor ételt csomagol, netán vesz az utcai elárusítóhelyeken, és kiül piknikezni a parkba, de akár a temetőbe is. Fotózzák is a cseresznyefákat, de főleg magukat a fákkal együtt, bár ebben sok meglepő nincsen. Az árusoknál sült halat, japán édességeket, pálcára szúrt falatokat lehet vásárolni. És emellett csak élvezni kell a sok szépséget.

Tokióban hagyományosan megvannak a népszerű cseresznyefa-szpotting pontok. A Jaszakuni-szentélynél levő cseresznyefát figyelik a tokióiak, ha ez virágba borul, az ad jelt a tokiói szakurára. Emellett a Hamarikju-kert például remek hely a hanamira, a virágokban való gyönyörködésre.

Szent templom Tokió városában.

A Nakameguro-csatorna két partján éttermekbe ülhetünk ki, és élvezhetjük az életet japán módra, mindehhez az utcára kitett pultokon árulnak a cseresznyavirágzáshoz illő rózsaszín italokat, koktélokat, pezsgőt, martinit.

Emellett rengeteg program vár minket a 13 milliós japán fővárosban. Ha a helyi nevezetességekkel és történelmi emlékhelyekkel megismerkedtünk, még mindig hihetetlen mennyiségű olyan dolog van Tokióban, amit csak itt nézhetünk meg, mert sehol máshol a világon nem tudnak ilyet kitalálni – elég csak a sün, bagoly vagy kígyó simogató kávézókra gondolni.

Ha el akarunk merülni az igazi japán néplélekben, akkor idén már manga-zarándokutat is élvezhetünk majd a metropoliszban, amit a Japán Anime Turisztikai Társaság képregényrajzoló művészek és múzeumok érintésével alakít ki.  


 

 

 

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.