Hova utazzunk márciusban?

 

Bár az utazások fő szezonja a nyár, sok előnye van, ha tavasszal, az első szép idővel együtt indulunk világot látni.

Mentesülünk a tömegtől, a főszezonnal járó kellemetlenségektől.

Új megvilágításban látjuk azokat a helyeket, amelyek nyaralószezonban, nagy melegben egész más arcukat mutatják. Sok hely márciusban a legszebb, és ehhez nem kell messzire utaznunk.

Barátságosabb, nyitottabb helyiekkel találkozunk, akik még érdekességként fogadják az ‘első fecskéket’. Beleshetünk abba, hogyan élnek a vendéglátóink, sokkal élőbb, valódibb élményekben lesz részünk.

Bátran vágjunk hát bele a tavaszi nyaralásba, szórakoztató és üdítő élményben lesz részünk. Ha levegőváltozásra vágyunk a hosszú tél végén, ezeket a helyeket különösen érdemes meglátogatni:

 

Róma

 

Egy város, ami dugig van tömve turistákkal nyáron, és csak sok vízzel, kalappal, napernyővel szabad nekivágni egy városnézésnek: Róma. Tavasszal, mikor még a pulóver is elkel, viszont kellemes, szellős és a Colosseum ugyanúgy a helyén van.

Az olasz fővárosban minden lépésnél történelmi emlékekbe, nevezetességekbe botlunk, kifogyhatatlan a látnivalókból. Ezeket, amíg bírjuk, márciusban még remekül végig lehet sétálni. Csak egy jó cipő kell, és bejárhatjuk egész Rómát, ha pedig beülnénk valahova, kevesebb sorbanállásra és lestrapálatlan vendéglátósokra számíthatunk.

 

Tel Aviv

 

Második ajánlatunk szintén egy olyan város, amely rengeteg kincset rejt, és ahol a klímát a helyieknek találták ki. Harmincöt-negyven fokban kevésbé élvezetes, nyáron az UV sugárzással is óvatosnak kell lenni. De ha márciusban megyünk, nem kell a pincehidegre hűtött légkondícionált helységekbe menekülnünk félóránként.

Multikulturális nagyváros, ahol a zsidók és arabok egymás mellett élnek – utóbbiak a történelmi levegőjű Jaffában -, Tel Aviv mindig pezseg, a kulturális kínálat lenyűgöző. Bauhaus fehér város vagy régi kikötő, fantasztikus múzeumok, promenádok, rengeteg kávézó: Tel Aviv-Jaffa sok arcú, szórakoztató, igazi szabad város Izraelen belül, ahol rengeteg az “önmegvalósító” ember – és márciusban remekül kihasználható célpont.

 

Párizs

 

A francia főváros a világ egyik legkedveltebb turistalátványossága, ahol minden kávézónak, minden utcakőnek utánozhatatlan hangulata van. Ide el kell zarándokolni, ám olyannyira népszerű, hogy már márciusban számíthatunk némi tömegre. Bővebben a hamarosan következő cikkünkben!

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.