Hova utazzunk januárban?

 

A hideg hónapokban igazi felüdülést jelent, ha egy olyan helyen tudunk tölteni pár hetet, ahol elfeledkezhetünk a klasszikus hazai szeles, fagyos télről.

A téli kiruccáshoz már ajánlottunk pár ötletet, ezt toldjuk most meg három javaslattal. Mindhárom más-más hangulathoz illik, attól függően, mi kapcsolni ki minket igazán december végén, vagy januárban-februárban.

Egy ilyen út is feledhetetlenné teszi majd a 2016-os telet, de természetesen az sem kizárt, hogy mindhárom célállomást meglátogatjuk egymás után.

 

A világ legnagyobb partija, gyönyörű környezet és emberek? Rió!

És ha már a februárra készülünk? Tekintsünk kicsit előre az évben!

Amennyiben nem szeretnénk békét és csendet magunk körül, hanem ellenkezőleg, latinos kikapcsolódásra vágyunk, vegyünk egy repülőjegyet, és csekkoljunk be a világhírű riói karneválra.

Ne aggódjunk, nem kell már egy évvel előre helyfoglalással rendelkeznünk a szambaiskolák felvonulására, és szállást is biztos találunk egy-két hónappal korábban.

Véget nem érő utcai partikra számíthatunk, és együtt bulizó, önfeledt tömegre, igazi kikapcsolódásra.

Bár a közbiztonság nem olyan, mint Reykjavíkban, ha betartjuk a fő szabályokat, semmi baj nem érhet, erre bizonyság a milliónyi idelátogató turista. A brazil életérzéssel, tánc- és egyéb kultúrával, a világ leghangulatosabb városainak egyikével a négynapos karnevál idején tudunk a legtüzetesebben megismerkedni.

 

Nyugalom, csillogó víztükör, görög kedélyesség? Menjünk Ciprusra!

 

Ha egy időtlenül szép, mediterrán helyen töltenénk a hideg heteket, ami könnyen megközelíthető, ez a Libanonhoz közel eső földközi-tengeri sziget tökéletes megoldás lesz.

Élvezhetjük a fantasztikus ciprusi konyhát, kirándulhatunk, akár síelhetünk és snowboardhozhatunk is a hegyekben – igaz, nem az Alpokban megszokott infrastruktúrára kell számítani, hiszen Ciprusnak igazán nem ez a profilja -, és ha kellően meleg a tenger, meg is mártózhatunk.  

Lazább, közvetlenebb, “szellősebb” légkörre számíthatunk, mint nyáron, mikor tolonganak a turisták a szigeten. Igazi fellélegzés lesz egyet nyaralni a télben Afrodité Szigetén, és csak egy rövid repülőút Larnaka, ha megváltottuk a repülőjegyet.

 

Idegen kultúra, érzéki örömök, csavargás Afrikában? Menjünk Marrakeshbe!

 

Ha valami teljesen újra vágyunk, ami mégis kézzelfogható közelségben van, remek választás Marokkó.

Szemkápráztató színek, egzotikus szagok, illatok kavalkádja, fantasztikus tárgyi kultúra, bepillantás Észak-Afrika világába – remek “kapu” erre Marrakesh, a legkedveltebb marokkói turistaközpont.

A terrakotta város központjában klasszikus bazár, és számtalan történelmi emlék vár minket. Mondani sem kell, a karácsonnyal nem fogunk találkozni a többségében szunnita muzulmán, berber gyökerű városban, ahová közvetlen járattal is elrepülhetünk.

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.