Thaiföld csodái – első utazóknak és rutinos látogatóknak

 

Ha a tél egy részét egy varázslatos helyen szeretnénk tölteni, ahol semmi sem emlékeztet a hazai hidegre és sötétre (valamint a másfél hónapig tartó karácsonyi szezonra), akkor remek választás Thaiföld.

 

A thai szó szabadságot jelent, és sokaknak azt, hogy az otthoni kötöttségektől megszabadulva elmerülnek az egykori Sziám csodáiban. A mai Thai Királyság volt az egyetlen a régióban egyébként, amelyik sosem volt gyarmat, erre nagyon büszkék a mosolygós helyiek.

 

A mesés délkelet-ázsiai országról jó tudni, hogy közmondásosan turistaparadicsom. Bangkok – az “Angyalok városa”, Indra istennő székhelye – Pattaya, Puket és Koh Samui szigete a leglátogatottabbak, pörgősek, meglehetősen zsúfoltak. Igy ha a kevésbé divatos részek érdekelnének, ezen helyek valamelyikén mindenképpen érdemes megfordulni, de más felé koncentrálni.

 

Csónakok a naplementében Thaiföldön

 

 

Többször megemlékeztünk már a Paravion blogján erről az úticélról, így most pár további tippet adnánk azoknak, akik most tervezik a repülőjegy vásárlást Thaiföldre.

 

Az először Thaiföldre látogatóknak ideális Phuket szigete mellett

 

Koh Samui

 

A könnyen bejárható, legnagyobb szélességénél 25 kilométeres sziget igazi nyaralóparadicsom. Chaweng Beach, a legszebb partszakasz a sziget központja, itt zajlik a legintenzívebben az éjszakai élet.

Rendkívül hangulatos a tengerparton, fáklyafénynél, a homokban mezitláb bulizó, a világ minden pontjáról jött emberek közt elvegyülni.   

A világ legaranyosabb repülőtere is itt található egyes vélemények szerint.

Október végétől december közepéig tart az esős évszak, ilyenkor számítani kell záporokra. Ajánlottabb ennél később felkeresni Koh Samuit. Áprilisban van a legmelegebb, a 40 fokot is elérheti a hőmérséklet.

 

Yi Peng: lampioneregtés Thaiföldön

 

 

Chiang Mai

 

Ha már voltunk Thaiföldön, és a legnépszerűbb látnivalókat kipipáltuk, vagy vonzódunk az érdekességekhez, Csiangmaj (Chiang Mai) remek választás. Ez Thaiföld gasztronómiai, vallási, kulturális központja, mélyen az ország belsejében.

Ha több, mint 200 buddhista templomot szeretnénk látni egy városban, a legnagyobb Teak Buddha szobrot az országban, eredeti fűszerpiacot, vagy a nevezetes éjszakai piaccá alakított sétálóutcákat, jöjjünk el ide.

Jó tudni, hogy ezen a helyen valódi “élő” templomok vannak, ahol szerzetesek gyakorolják vallásukat, és rájuk tekintettel kell viselkedni.

Egész Thaiföldre igaz, ajánlott és érdemes betartani az előírásokat, illemszabályokat. Erre most, a király halála utáni gyászidőszak hónapjaiban még fokozottabban kell figyelni.

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.