Hova utazzunk télen nyaralni?

 

Bár nyáron is nagy öröm egy kis kimozdulás külföldre, összehasonlíthatatlan azzal az élménnyel, amikor télen repülünk el a nyárba. Ha valaki már utazott a novembertől februárig tartó időszakban pár száz kilométerrel délebbre, és átélte ezt az élményt, az most biztos lelkesen bólogat.

Cikkünkben pár ötletet adunk, hova érdemes – akár hirtelen felindulásból – repülőjegyet váltani idén télen. A helyszínekkel kapcsolatos friss infókból is szemezgetünk.

 

Gyönyörű országban élünk, ámde amint azt az ide költöző külföldiek is megerősítik, a magyar tél komoly kihívások elé állítja az embert. Egyszerre van borongós hideg, köd, latyak, gyakran kemény fagy, és a nap jelentős részében sötét; miközben a skandináv ropogós hótakaró – ami a téli sportok napi szintű űzését lehetővé teszi – nem jellemző ránk. Ha valaki teheti, érdemes megrövidíteni ezt a téli időszakot egy pár hetes, napfényben töltött pihenéssel.

A nyári tumultust is kikerülhetjük ezzel a divatosabb üdülőhelyeken, mivel honfitársaink többsége  inkább nyáron veszi ki a szabadságát.

Persze van, aki síelni szeret, ehhez néhány órás autóút is elég szerencsére, Magyarországon is gyönyörű helyszínek vannak a hó szerelmeseinek. De van, aki nagyobb kihívásra vágyik, és inkább sütkérezne, amíg itthon délután fél ötkor lemegy a nap.

Pár bekezdésben ízelítőt adunk most tippjeinkről, és hamarosan következnek még több információt adó cikkeink ezekről a páratlan helyekről!

 

Tenerife – Kanári szigetek

 

Klasszikus, mondhatni kézenfekvő úticél télen, éppen ezért garantált a jó élmény. Viszonylag közel van, 4-4,5 óra repülőúttal már ott is vagyunk, ezért gyerekkel is bevállalható.

25-30 fokos, kellemes időjárás fogad minket, a közelség miatt időeltolódás sincs. Az óceánba csobbanni szilveszterkor biztosan életre szóló élmény lesz.

De csodálatos program a kirándulás a Teide Nemzeti Parkba, a 3718 méter magas Teide vulkánnal a közepén.

A Loro Park kedvéért is érdemes kimozdulni a Kanári szigetekre, itt van sok minden más mellett Euróopa leghosszabb cápa-alagútja, és a világ legnagyobb delfin show-ja.

 

Thaiföld

 

Thaiföldet nem kell bemutatni, Phuket, Samoi, Pattaya rengeteg tengerentúli nyaralást választó honfitársunk étlapján rajta van. Már nem is annyira maga a megtestesült egzotikum egy repülőút ide – az már inkább Vietnám, de lassan átadja a helyét Kambodzsának – inkább remek, hangulatos nyaralóhelyszín.

Érdemes két hétnél hosszabb időre utazni, mivel távol van, hosszú az út, és mivel kettő vagy több szigetet érdemes belevenni a programba.

 

Miami

 

Az amerikai álom maga. Ha ki akarunk lépni a néha kissé komor téli hangulatból, és megtapasztalni, milyen olyan igazi floridai módra önfeledtnek lenni, ha az adventi kürtőskalácsos helyett a tengerparton szeretnénk nézni a szörfösöket és a görkorizó lányokat, akkor irány Miami, kevesebb, mint kétszáz kilométerre a Bahamáktól.

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.