Tenerife – Haboktól a hóig

 

Ha egy hófödte hegycsúcson való túrázás és a búvárkodás egyaránt a kedvenc szabadidős tevékenységeink közé tartozik, sőt, az évszakok közül is inkább a tavaszt részesítjük előnyben, akkor irány Tenerife, a Kanári szigetek legnagyobbja.

 

A Szaharával egy szélességi fokon fekvő sziget levegője az egyik legtisztább Spanyolországban, köszönhetően a kedvező légáramlatoknak és az ipari létesítmények hiányának.

 

Tenerife az 1960-as évektől vált a tömegturizmus egyik legnépszerűbb célpontjává, nem utolsósorban a vámmentesen megvásárolható alkohol és cigaretta miatt, de a természeti látványosságok teszik igazán vonzóvá ezt a gyönyörű színekben pompázó szigetet.

 

Az üdülés és a felüdülés itt egyaránt adott, hiszen a déli part hosszan elnyúló homokos strandjai és a világörökség részeként számon tartott Teide Nemzeti Park holdbéli tájai, felettük a 3718 méterig magasodó Pico del Teide vulkánnal  (a világ harmadik legnagyobbja) számtalan élményt tartogatnak.

 

Tenerifei kilátás a Teide hegyről

 

A fapados járatok olcsó repülőjegyeinek köszönhetően ma már könnyen eljuthatunk Tenerifére, ahol két repülőtér, a déli, (Reina Sofia) és az északi (Los Rodeos) fogadja a turistákat. A Gran Canaria és La Gomera szigetekre kompokon juthatunk át.

 

Ha egyénileg szeretnénk bejárni a sziget legeldugottabb részeit, ajánlott autót bérelni, hogy megtekinthessük például Tenerife északnyugati részén, a hegyoldalban megbúvó Masca elfeledett falvát, vagy a szinte állandóan felhőkbe burkolózó, 1500 méter magasra épített Vilaflort. A helyi TITSA buszjáratok nem mondhatók túl gyakorinak, de csaknem az egész szigetet lefedik.

 

A búvárkodás és a strandok megszállottjainak Tenerife déli és nyugati partján fekvő Las Galletas, Los Gigantes, Los Cristianos, illetve az északi parton Puerto de la Cruz kínálja a legjobb merülési lehetőségeket és partszakaszokat.

A kristálytiszta tenger, a gazdag élővilág, valamint a víz alatt magasodó vulkanikus oszlopok bőven adnak alkalmat az oxigénpalackos túrázásra.

 

Tenerfie tengerpart csónakokkal

 

Családdal érkezve, Tenerife legújabb és legnagyobb vízi élményparkjának, a Siam Parknak lassabb, vagy a majdnem függőleges csúszdáin mindenki célba ér.

 

Ha időnk engedi, mindenképp ejtsük útba a sziget egykori fővárosát, La Lagunát, mely a 16. 17. és 18. századi, gyönyörű állapotban megőrzött palotáival méltán érdemelte ki, hogy a világörökségi helyszínek között kapjon helyet.

 

Mivel a Kanári szigetek az egyik legnépszerűbb nyári üdülőcélpont, ajánlott időben, online megvásárolni a repülőjegyet Tenerifére.

 

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.